ΛΑΔΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ

Υλικά:

500 γρ.  αλεύρι

Μαγιά νωπή (20 γρ.)  ή ξερή (1 φακελάκι)

2-3 φλ.τσ. νερό χλιαρό

½ κ.γ. αλάτι

Ντομάτα και κρεμμύδι σε φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι.

 

Εκτέλεση:


Διαλύουμε τη μαγιά με 3 κουταλιές αλεύρι και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό μέσα  σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια γούβα στη μέση
όπου αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς και το μισό κουταλάκι αλάτι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ζυμώνοντας έτσι ώστε να έχει πιει το προηγούμενο πριν προσθέσουμε κι άλλο.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι απαλή και ξεκολλάει από τα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος
μέχρι να φουσκώσει για 40-45 λεπτά. Ζυμώνουμε ξανά ώστε να ξεφουσκώσει η ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μια μπάλα.
Λαδώνουμε πλούσια ένα ταψί και βάζουμε την μπάλα της ζύμης στη μέση.
Ανοίγουμε σιγά- σιγά με τα δάχτυλα να απλωθεί σε λεπτό στρώμα στο ταψί και πάνω στη ζύμη μοιράζουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220-250°C για περίπου 35-40 λεπτά.

 

Φτιάξτε το ακούγοντας : Zaz – Prends Garde A Ta Langue

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *