ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Υλικά:

700 γρ. ντοματίνια «βελανίδια»
600 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
1 κ.γ. μέλι
2 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρύφαλλα
2 βανιλίνες
χυμό απο μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση:


Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια, τα χαράζουμε στην πλευρά απέναντι από το κοτσανάκι κάνοντας έναν μικρό σταυρό.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε γεμίσει με νερό και τα αφήνουμε  να βράσουν για 1-2 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσει το νερό να βράζει).
Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Ξεφλουδίζουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας να βράσουν το νερό, η ζάχαρη, το μέλι, η κανέλα, τα γαρύφαλα, οι βανίλιες και ο χυμός λεμονιού.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στο σιρόπι και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.

 

Φτιάξτε το ακούγοντας : Hannah Peel – Tainted Love

 

*Tip :  Τα ντοματίνια μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι πολύ θρεπτικά. Πέντε ντοματίνια μπορούν να σας χορτάσουν μέχρι 1,5 ώρα με μόλις 100 – 120 θερμίδες.

 

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *