ΚΑΠΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΣΙΦΝΟΥ

Υλικά:

1 φλ. τσ. κάπαρη (ξερή)
1 κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού λευκό ξύδι
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για 2 μέρες βάζουμε την κάπαρη σε νερό και της αλλάζουμε νερά 3 φορές τη μέρα για να ξεπικρίσει.
Μετά από αυτή τη διαδικασία παρατηρούμε ότι λόγω των υγρών ο όγκος της κάπαρης έχει διπλασιαστει.
Βράζουμε την κάπαρη σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 5 λεπτά και τη σουρώνουμε. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες 2 φορές για να φύγει τελείως η πικρίλα της.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κάπαρη.Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε την δάφνη, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Προσθέτουμε νερό και συμπληρώνουμε όσο μαγειρεύεται η καπαροσαλάτα μας.Θα χρειαστεί σε αυτή τη φάση μιάμιση με δύο ώρες για να μαλακώσει η κάπαρη.
Ίσως μέσα σε αυτό το χρονικό διαστήμα, η κάπαρη,  λιώσει. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.


Η καπαρασαλάτα μπορεί να διατηρηθεί σε βάζο, στο ψυγείο για μερικούς μήνες.

 

Φτιάξτε το ακούγοντας : TIAAN – Devils Touch

 

Tip: Η κάπαρη φυτρώνει σε πετρώδη, παραθαλάσσια ακαλλιέργητα μέρη και σε βράχους που συγκρατούν υγρασία. Όποια και αν είναι η προέλευση της κάπαρης δεν καταναλώνεται ποτέ νωπή. Η ποιότητα κρίνεται συνήθως από το μέγεθος: όσο πιο μικρά τα στελέχη, τόσο το καλύτερο.

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. ΣΑΛΑΤΕΣ, και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *