ΑΘΕΡΙΝΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ

Αθερινόπιτα Χίου
Μια παραδοσιακή συνταγή της Χίου, εύκολη, γρήγορη και πάνω απ όλα νόστιμη. Βγαίνει σαν πιτούλα και είναι ο
ιδανικός ουζομεζές.

 

Υλικά:

1 κιλό αθερίνα
5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και η κάθε ροδέλα στη μέση
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε την αθερίνα καλά και τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί ώστε να απαλλαγούμε απο το περιττό νερό.

Βάζουμε την αθερίνα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.


Βάζουμε το μίγμα της αθερίνας στο καυτό λάδι και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε το μίγμα να τηγανιστεί
απο τη μια πλευρά και να ροδίσει.Έπειτα γυρίζουμε και τηγανίζουμε και απο την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μπόλικο λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. ΟΡΕΚΤΙΚΑ, και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *