Ρεβανί από τη Βέροια

Ρεβανί από τη Βέροια

Ένα τρομερό γλυκό για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά, είναι το ρεβανί. Εδώ το βρίσκουμε στην παραδοσιακή συνταγή του, από την Βέροια. Εκτός από χειμώνα, τρώγεται και το καλοκαίρι άψογα με συνοδεία παγωτό.


Υλικά

  • 2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • Σε 2 φλιτζάνια του τσαγιού βάζουμε από 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο μέρος από το φλιτζάνι το γεμίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι
  • 5 αβγά
  • 1+ 3/4.  φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. γάλα εβαπορέ
  • Σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού βάζουμε 1 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει και το υπόλοιπο το συμπληρώνουμε με σπορέλαιο
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα

για το σιρόπι:

  • 5 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 4 γεμάτες κ.σ. γλυκόζη
  • 9 φλ.τσ. νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αβγά (ολόκληρα) στο μίξερ.

Ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο, στη συνέχεια το αλεύρι αφού το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν, και τέλος το σιμιγδάλι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί με ψηλό τοίχωμα και ρίχνουμε το μίγμα.

Το αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμίσει.

Κάπου εδώ μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε το σιρόπι.

Στην συνέχεια το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 170 βαθμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Δεν ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος!

Όταν δούμε ότι το μίγμα ξεκολλάει από τις πλευρές του ταψιού είναι έτοιμο και το βγάζουμε.

Σιροπιάζουμε, με ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το μείγμα.

για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Από την στιγμή που θα αρχίσει να παίρνει βράση, το αφήνουμε για 8 λεπτά να βράζει και είναι έτοιμο.


Σχετικά άρθρα