ΡΕΒΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Ένα τρομερό γλυκό για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά, είναι το ρεβανί από τη Βέροια, που βεβαίως το καλοκαίρι συνοδεύεται άψογα και με παγωτό.

 

Υλικά:

2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια μπέικιν

Σε 2  φλ.τσ. βάζουμε  από 1 κ.σ.  τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο μέρος απο το φλ.τσ. το γεμίζουμε  με ψιλό σιμιγδάλι

5 αβγά

1+ 3/4.  φλ.τσ. ζάχαρη

1 φλ.τσ. γάλα εβαπορέ

Σε ένα φλ.τσ. βάζουμε 1 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει  και το υπόλοιπο το συμπληρώνουμε με σπορέλαιο

1 κοφτό κ.γ.  σόδα

για το σιρόπι:

5 φλ.τσ. ζάχαρη

4 γεμάτες κ.σ. γλυκόζη

9 φλ.τσ. νερό

Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το βράζουμε για 8 λεπτά.

Εκτελεση:

Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αβγά ( ολόκληρα) στο μίξερ, ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο, μετά το αλεύρι αφού το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν, και τέλος το σιμιγδάλι


Βουτυρώνουμε  ενα ταψί με ψηλό τοίχωμα  και ρίχνουμε το μίγμα , τα αφήνουμε μισή ώρα  να ηρεμίσει ( ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ)  ) και μετά το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για μια ώρα στους 170 βαθμους ( μόλις δούμε ότι το μίγμα ξεκολάει  από το ταψί  το βγάζουμε , (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος!)

Σιροπιάζουμε,   με ζεστό σιρόπι και πολύ χλιαρό το μείγμα.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *