Σπιτική λεμονάδα

Δροσερή και σπιτική συνταγή λεμονάδας.


Υλικά:

  • 1 φλ.τσ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 100 ml. νερό
  • λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
  • λίγες φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε  να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα απλό σιρόπι.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών (αφού τον έχουμε σουρώσει) μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και ανακατεύουμε.

Σε μία κανάτα του  λίτρου βάζουμε τις φέτες του λεμονιού και τα  φύλλα δυόσμου.

Προσθέτουμε λίγα παγάκια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού από την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με κρύο νερό.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΠΟΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *