ΦΟΥΣΚΩΤΗ ΠΑΡΟΥ

Εύκολο και νόστιμο τυρόψωμο!


 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κ.σ κοφτή αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
150ml γάλα χλιαρό
2 κ.σ λάδι

Για τη γέμιση:

50γρ βούτυρο λιωμένο
250γρ τριμμένη φέτα
πάπρικα γλυκιά(προαιρετικά)
Λίγο γάλα για το τέλος
Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

 


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα (προσοχή να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά).

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,το γιαούρτι και το λάδι.

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και αφράτη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο(περίπου 1 1/2 ώρα) σε ζεστό μέρος.

Αφού φουσκώσει την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας παίρνουμε το 1/3 της ζύμης,το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.

Με το υπόλοιπο ζυμάρι ανοίγουμε πάλι ένα φύλλο πάχους 1 εκ και με ένα ποτήρι ή κουπατ κόβουμε κύκλους όπου με αυτούς καλύπτουμε όλη την επιφάνεια πάνω απο την τριμμένη φέτα και στο κέντρο φτιάχνουμε ένα λουλούδι.

Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει για 1 ώρα,αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.


Το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη σχάρα.

 

Πηγή: http://callgreece.gr/

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *