ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΕΡΡΑΪΚΗ

Υλικά:

1 κιλό γάλα

300 γρ. ζάχαρη

150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

2 κ.σ. κόρν φλάουρ

2 βανίλιες

1 κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για το ταψί

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα


 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Μόλις φουσκώσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τη βανίλια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 φλ.τσ. νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί προσθέτουμε την κρέμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Σερβίρουμε τα κομμάτια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *