ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Υλικά:

1/2 κιλό φάβα

1  ξερό κρεμμύδι

μαϊντανός και κάπαρη

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

1 λεμόνι το χυμό του

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τη φάβα σε κρύο νερό για 2 ώρες περίπου.

Κόβουμε το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τη φάβα.

Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η φάβα και φροντίζουμε να την ξαφρίζουμε τακτικά.

Μόλις χυλώσει η φάβα την περνάμε από το μίξερ ώστε να γίνει πολτός.

Βάζουμε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.


Σερβίρουμε τη φάβα με ωμό λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και κάπαρη.

Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. ΟΡΕΚΤΙΚΑ, και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *