Φάβα Σαντορίνης

Παραδοσιακή συνταγή από την Σαντορίνη. Η φάβα Σαντορίνης είναι ιδιαίτερη και φημίζετε για την γεύση της, λόγω του εδάφους του νησιού. Στις 9 Οκτωβρίου 2010 εντάχθηκε στον κατάλογο των προϊόντων Π.Ο.Π. της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα Σαντορίνης
  • 1  ξερό κρεμμύδι
  • μαϊντανός και κάπαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη φάβα σε κρύο νερό για 2 ώρες περίπου.

Κόβουμε το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τη φάβα.

Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η φάβα και φροντίζουμε να την ξαφρίζουμε τακτικά.

Μόλις χυλώσει η φάβα την περνάμε από το μίξερ ώστε να γίνει πολτός.

Βάζουμε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τη φάβα με ωμό λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και κάπαρη.

Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


Σχετικά άρθρα