ΚΡΕΜΜΥΔΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΣΑΜΟΥ

Υλικά:

5 κρεμμύδια μακρουλά, μεγάλα σαμιώτικα

20 κ.σ. ρύζι για γεμιστά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τη γέμιση

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα 5 σαμιώτικα κρεμμύδια και τα καθαρίζουμε. Τα χαράσουμε καθέτως μέχρι τη μέση τους. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ώστε να ζεματιστούν.

Βγάζουμε απο κάθε κρεμμύδι τα 3-4 πρώτα φύλλα του και τα κρατάμε σε ένα πιάτο. Τις καρδιές τους τις στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Φτιάχνουμε τη γέμιση ώς εξής:

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.


Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να φτάσει να σκεπάζει τους ντολμάδες και καλύπτουμε με ένα πιάτο απο πάνω για βάρος.

Βράζουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. ΟΡΕΚΤΙΚΑ, και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *