ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ

Υλικά:

1 μέτρια κολοκύθα τριμμένη, ψημμένη στο φούρνο και καλά στραγγισμένη

500 γρ. φέτα τριμμένα

4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καλά τσιγαρισμένα

1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. μπαχάρι χοντροκοπανισμένο

1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοκομμένο

αλάτι κατά βούληση

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 πακέτο φύλλο για πίτες

τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε άν χρειάζεται η ζύμη περισσότερα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακριές και περίπου 4 εκ. φάρδος. Απλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού ή σε τριγωνάκια.

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.


Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι απο πάνω.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να να περάσουμε τη γέμιση από το τηγάνι για έξτρα γεύση ή ακόμη και να τηγανίσουμε τα μπουρεκάκια μας σε μπόλικο καυτό λάδι!

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *