ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΝΑΞΟΥ

Συνταγή απο το 8ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο στις 4-5 και 6 Σεπτέμβρη.


 

Υλικά:

4 ποτήρια μούστο έτοιμο βρασμένο

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. καρύδια χοντρο-κοπανισμένα

σουσάμι

κανέλα ( προαιρετικά)

 


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον μούστο σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε.

Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε την μισή ποσότητα και διαλύουμε σε ένα άλλο σκεύος το αλεύρι.

Προσθέτουμε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.


Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά. προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μίγμα σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα αν θέλουμε.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *