ΤΣΙΜΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟ

Η συνταγή είναι απο το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Τσιμέτια στην Ιο ονομάζουν τα κολοκυθολούλουδα που τα κάνουν γεμιστά με ρύζι.

Υλικά:

40 κολοκυθολούλουδα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
1 κολοκυθάκι τριμμένο
αλάτι , πιπέρι


 

Εκτέλεση:

Βυθίζουμε τους κολοκυθοκορφάδες σε μπολ με νερό.  Ξε πλένουμε καλά και κόβουμε τους στήμονες. Γυρίζουμε τα λουλούδια ανοιχτά επάνω στο πάγκο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε  με αυτά τους ανθούς (οχι πολύ). Κλείνουμε σταυρωτά τα φυλλαράκια. Τους τοποθετούμε στη κατσαρόλα  όπως τα ντολμαδάκια αφού πρώτα ρίξουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε 1 κούπα βραστό νερό και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Βράζουμε για 15-20 λεπτά .Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο.

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *