ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ ΙΟΥ

Συνταγή απο το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», 2014

Υλικά:

Γέμιση:
1/2 κιλό μυζήθρα  Ίου η ανάλατη
2 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1βανίλια
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι απλό
2/3 κούπας χλιαρό νερό
1κ σ ξύδι
2κ σ λάδι
1/2κ γ αλάτι

 

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τη μυζήθρα στο μύλο του πουρέ και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να πετύχουμε ένα λείο μίγμα.
Ανακατεύουμε  και όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε να πετύχουμε μια λεία ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό και κόβουμε με κουπάτ στρογγυλά φυλλαράκια.
Τοποθετούμε τα φυλλαράκια μέσα στα φορμάκια και βάζουμε γέμιση ένα δάκτυλο κάτω από το χείλος. Ψήνουμε στους 170-180 για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.


 

Δες εδώ όλες τις γεύσεις από Ελλάδα. 

 

Πηγή φωτογραφίας: agro.in.gr  ( Δημοτικό τυροκομείο Ίου )

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *