ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά:

2 κιλά κολοκύθα που την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια

1,5 κιλό ζάχαρη

2 φλ.τσ. νερό

1 βανίλια

2 κλωνάρια αρμπαρόριζα ( προαιρετικά )

τον χυμό απο 3 λεμόνια

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη που έχουμε γεμίσει με νερό. Προσθέτουμε το χυμό απο τα δυόμιση λεμόνια και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρες.

Στραγγίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες.

Έπειτα απο 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας απο την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα αρωματικά  και βράζουμε μόνο του το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά ώστε να δέσει.


Προσθέτουμε στο σιρόπι την κολοκύθα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 10-15 λεπτά ώστε να μαλακώσει η κολοκύθα και να πήξει καλύτερα το σιρόπι. Λίγο πρίν αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Αποθηκεύουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βαζάκια.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *