ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΑ

Συνταγή απο το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

 

Υλικά:

1 κιλό δαμάσκηνα καθαρισμένα απο τα κουκούτσια και ψιλοκομμένα

1 κιλό ζάχαρη

1 βανίλια

1/2 λεμόνι, το χυμό του

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμάτια δαμάσκηνου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε ελαφρά.


Βάζουμε τον πολτό απο τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να αποκτήσει σκούρο βυσσινί χρώμα. Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.

Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.

 

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *