ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Υλικά:

Τους σπόρους απο 10 ρόδια

1 κιλό ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

800 ml. τσίπουρο

 

Εκτέλεση:


Βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, τη ζάχαρη και το ξυλάκι της κανέλας σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για ένα μήνα και φροντίζουμε να ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές τη μέρα ώστε να λιώσει η ζάχαρη με τα υγρά του ροδιού που θα δημιουργηθούν.

Αφού περάσει ο μήνας φιλτράρουμε με μια γάζα το υγρό και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι. Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακινούμε ώστε να αναμιχθούν τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη για 1 βδομάδα ώστε να ωριμάσει η γεύση και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΠΟΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *