Μαρμελάδα ρόδι

Σπιτική μαρμελάδα ρόδι. Εύκολη και γευστικότατη με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.


Υλικά:

  • 3 φλ.τσ. χυμό από φρέσκα ρόδια
  • Σπόρους από 1 ρόδι
  • 3 φλ.τσ. ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χυμό από τα ρόδια και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και το χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για ακόμη μισή ώρα ή και λίγο περισσότερο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Βάζουμε τη μαρμελάδα και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Τη φυλάμε στο ψυγείο.

Σχετικά άρθρα