Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Όταν μιλάμε για γλυκά του κουταλιού, το κυδώνι είναι το παραδοσιακότερο όλων. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε…


Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1/2 φλ.τσ. ασπρισμένα αμύγδαλα ( προαιρετικά )
  • 2 βανίλιες ή 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα σπόρια τους.

Κόβουμε την σάρκα τους σε λεπτά μπαστουνάκια ή εναλλακτικά την τρίβουμε στον τρίφτη.

Το υλικό που θα προκύψει πρέπει να ζυγίζει 1 κιλό.

Βάζουμε τα μπαστουνάκια κυδωνιού σε μια λεκάνη με νερό και τη μισή ποσότητα από το χυμό του λεμονιού ώστε να μη μαυρίσουν.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη.

Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά και ταυτόχρονα ξαφρίζουμε το γλυκό μας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες περίπου ώστε να σταθεί το γλυκό.

Την επόμενη μέρα βράζουμε πάλι το γλυκό μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Λίγο πριν αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά προσθέτουμε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα, τα αμύγδαλα ( αν χρησιμοποιούμε ) και τον υπόλοιπο χυμό από το λεμόνι.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και έπειτα το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει.


Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *