ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΙΦΝΟΥ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

Υλικά:

1/2 κιλό ρεβίθια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
6 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά σόδα
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλάκια αλάτι
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
λίγο αλεύρι για το σφράγισμα του πήλινου

 

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε απο το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια μας με χλιαρό νερό προσθέτοντας λίγη σόδα για να μαλακώσουν.
Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα ρεβύθια στο πήλινο,τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε δάφνη,
το κρεμμύδι και το λάδι. Σκεπάζουμε με νερό, δυο δάχτυλα πάνω απο τα ρεβύθια. Φτιάχνουμε με το αλεύρι και λίγο νερό ζύμη ώστε να σφραγίσουμε το καπάκι του πήλινου σκεύους μας.
Το ψήσιμο σε ηλεκτρικό φούρνο  υπολογίζεται γύρω στις 2,5 ώρες στους 250 βαθμούς και σε ξυλόφουρνο σιγοψήνονται όλη νύχτα.


Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Για τη συνταγή ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλα Κάλφα.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *