Ρεβίθια Σίφνου στο πήλινο

Παραδοσιακή συνταγή για ρεβίθια στο πήλινο από της Σίφνο. Ελληνικά λαδερά όσπρια.


Υλικά:

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά σόδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουταλάκια αλάτι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • λίγο αλεύρι για το σφράγισμα του πήλινου

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μας με χλιαρό νερό προσθέτοντας λίγη σόδα για να μαλακώσουν.

Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε δάφνη,
το κρεμμύδι και το λάδι.

Σκεπάζουμε με νερό, δυο δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια.

Φτιάχνουμε με το αλεύρι και λίγο νερό ζύμη ώστε να σφραγίσουμε το καπάκι του πήλινου σκεύους μας.

Το ψήσιμο σε ηλεκτρικό φούρνο  υπολογίζεται γύρω στις 2,5 ώρες στους 250 βαθμούς και σε ξυλόφουρνο σιγοψήνονται όλη νύχτα.

Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Για τη συνταγή ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλα Κάλφα.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *