ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Υλικά:

20 μανταρίνια

1 κιλό ζάχαρη

750 ml. νερό

Χυμό απο 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα τρίβουμε ελαφρά στο εξωτερικό μέρος με τον τρίφτη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στο μέρος του κοτσανιού και αφαιρούμε την άσπρη ίνα τους.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση το νερό βάζουμε μέσα τα μανταρίνια και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τα μανταρίνια απο το νερό και το πετάμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δυο φορές ώστε να ξεπικρίσουν  τα μανταρίνια.

Βγάζουμε τα μανταρίνια την τελευταία φορά απο το νερό τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν καλά. Τα αφήνουμε για λίγες ώρες.

Έπειτα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μανταρίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5-10 λεπτά.

Αποσύρουμε το γλυκό απο τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 12 ώρες. Έπειτα αφαιρούμε τα μανταρίνια απο την κατσαρόλα και βράζουμε μόνο του το σιρόπι μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμη 5 λεπτά με το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα ώστε να ρουφήξουν σιρόπι τα μανταρίνια. Αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και έπειτα την αποσύρουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Σχετικά άρθρα