ΦΑΚΕΣ

Υλικά:

1 φλ.τσ. φακές καθαρισμένες και πλυμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι κατά βούληση

1 κ.σ. ξύδι

1/4 φλ.τσ. λάδι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε  νερό στην κατσαρόλα μας και όπως είναι κρύο προσθέτουμε τις φακές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα  σκόρδο, τη δάφνη τη ντομάτα και τον πελτέ.

Αφήνουμε το υλικά να βράσουν μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν οι φακές.

Πόσο θα βράσει εξαρτάται από την φακή και το πόσο βραστερή είναι.


Γύρω στα 10-15 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά και ενώ έχουμε δοκιμάσει μερικές φακές και καταλαβαίνουμε πως είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Τέλος, σερβίρουμε με ξύδι για τη γεύση.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *