ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά:

8 μεγάλα κολοκύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κιλό κιμά

1 φλ.τσ. ρύζι

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 φλ.τσ. λάδι

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

χυμό απο 1 λεμόνι

Υλικά και συνταγή για το αυγολέμονο εδώ.

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε την άκρη από τα κολοκυθάκια  αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό τους. Την άκρη που κόψαμε την κρατάμε γιατί θα χρησιμεύσει σαν καπάκι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης με το λάδι, το λεμόνι και 2 κ.σ. νερό. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι λίγο πάνω απο τη μέση τους, κλείνουμε με τα καπάκια για να μη χυθεί η γέμιση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει, προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι ή ένα κύβο βοδινού και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50-60 λεπτά.


Λίγο πρίν γίνει το φαγητό,ξεκινάμε τη διαδικασία για το αυγολέμονο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *