Παντζαροσαλάτα

Γευστική και γεμάτη χρώμα κλασσική σαλάτα με παντζάρια και καρύδια


Υλικά:

  • 10 μέτριοι βολβοί παντζαριού
  • 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 μικρή συσκευασία μαγιονέζα
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξύδι (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα τα γούστα)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα παντζάρια.

Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε τα κυβάκια σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος.

Ραντίζουμε με το ξύδι και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα.

Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα της μαγιονέζας και την προσθέτουμε στα παντζάρια.

Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα μαγιονέζας πάνω στη σαλάτα.

Γαρνίρουμε με καρυδόψιχα και λίγα κυβάκια παντζαριού.

Βάζουμε τη σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Πηγή φωτο: http://www.livecity.gr

Σχετικά άρθρα