ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΟΥ

Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια
1/2 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια μεγαλα
αλάτι-πιπέρι
ματζουράνα-ανηθο-μαιντανό-δυόσμο


 

Εκτέλεση:
Έχουμε μουσκέψει τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βράδυ και έχουμε βράσει τις πατάτες και τις έχουμε κάνει πουρέ.
Περνάμε τα ρεβύθια απο μηχανή κρέατος η απο τον επεξεργαστή τροφίμων και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
Ρίχνουμε στο μίγμα ολα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο απο νερά
Η ποσότητα των μυρωδικών να είναι άφθονη ώστε το μίγμα μας να έχει χρώμα πρασινωπό και οχι κιτρινο.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη λεκάνη για μια ωρα στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι,αφού τα πλάσουμε σε μικρές μπαλίτσες.

Για τη συνταγή ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλα Κάλφα.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *