ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά:

5-6 κυδώνια

2 φλ.τσ. ζάχαρη

500 ml.  κόκκινο κρασί

λίγη κανέλα σε σκόνη

λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε καλά ώστε να φύγει το χνούδι τους. Τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα ταψί ανάποδα.

Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με την κανέλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε το κρασί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς.

Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί ένα ξυλάκι κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *