ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά:

5 πορτοκάλια μεγάλα

750 γρ. ζάχαρη

χυμό απο 1/2 λεμόνι

1μιση κούπα νερό

 

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε τα πορτοκάλια που θα προμηθευτούμε να είναι ακέρωτα. Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών με τον τρίφτη ώστε να φύγει μια λεπτή στρώση.

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά απο το σημείο βρασμού και τα στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή 3-4 φορές ακόμη ώστε να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια. Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 4 και αφήνουμε στην άκρη. Αν χρειαστεί αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Στο μεταξύ βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κομμάτια των πορτοκαλιών και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για τουλάχιστον 8 ώρες.


Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πρίν αποσύρουμε το γλυκό απο τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ώστε να μην ζαχαρώσει.

Αποσύρουμε το γλυκό απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αποθηκεύουμε το γλυκό σε βαζάκια.

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *