ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Υλικά:

1 ποτήρι καλαμπολέλαιο

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

3 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι

4 ποτήρια νερό για το σιρόπι

λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

χοντροσπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα

κουκουνάρι προαιρετικά ή σταφίδες

 

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι ώστε να είναι έτοιμο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μίγμα σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε. Καλό είναι σε αυτό το στάδιο να αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά ώστε να μην καεί το σιμιγδάλι. Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς που μας αρέσουν και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού στο μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ ή σε ένα πυρέξ και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να μοιράσουμε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια ή ποτήρια.

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με την κανέλα αν το έχουμε βάλει σε πυρέξ ή ξεφορμάρουμε το χαλβά και τον πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Photo credits: Δημήτρης Καραϊσκος

 

Σχετικά άρθρα