ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Υλικά:

400 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλ.τσ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
1 βανιλίνη

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να λιώσει. Αφού λιώσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε τα φουντούκια ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας ή ακόμη και μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και συνδυασμό υλικών.

Αποσύρουμε το μίγμα απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μίγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια.

Περνάμε το κάθε μπαλάκι απο κακάο, τρίμμα ξηρών καρπών, ινδική καρύδα ή τρούφα.

Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *