ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά:

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος

2 κρόκους αυγών

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

1μιση κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις περίπου

αμύγδαλα χοντροσπασμένα  (προαιρετικά)

μπόλικη ζάχαρη άχνη

ανθόνερο ή κονιάκ για το ράντισμα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο,λάδι και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή ζύμη. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

Κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε τα κουραμπιεδάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ο πάτος, περίπου 20 λεπτά.


Βγάζουμε τους κουραμπιέδες απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ραντίζουμε με κονιάκ ή ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

 

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *