ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Ο Δεκέμβρης είναι μήνας γιορτινός, όλοι προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα και στολίζουμε τα σπίτια μας.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια διαφορετική συνταγή, για χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Το http://lamproukam.blogspot.gr μας δείχνει πως, εύκολα και γρήγορα, θα φτιάξουμε τα δικά μας στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Υλικά:

1 κούπα μαγειρική σόδα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
3/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Θα ανακατέψουμε μέχρι αυτό το υγρό ν’ αρχίσει να σφίγγει και να γίνεται μια μπάλα μέσα στην κατσαρόλα.

Θα ρίξουμε λίγο κορν φλάουρ σ’ ένα μπολ και θα βάλουμε μέσα την ζύμη μας να κρυώσει.
Το ζυμάρι μας θα είναι τόσο απαλό σαν βελούδο,τόσο εύπλαστο και κάτασπρο!

Θα αφήσουμε  το ζυμάρι μας να κρυώσει και θα βάλουμε από πάνω του μια βρεγμένη και στημένη πετσετούλα. Αυτό γίνεται για να κρυώσει αλλά και να μην ξεραθεί.

Σε 2 ώρες θα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε. Αν όμως δεν προλάβετε και θέλετε να φτιάξετε την επόμενη μέρα τα στολίδια σας,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!Ίσως την δείτε να έχει πιάσει λίγο  μια λεπτή ,ξερή κρούστα.Είναι βέβαιο ότι όταν αρχίσετε να την πλάθετε θα επανέλθει αμέσως στην αρχική της υφή.

Πάνω σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμάρι σας αλλά προσέξτε. Βρείτε το κατάλληλο πάχος γιατί δεν θέλει ούτε λεπτό να γίνει, ούτε και πολύ χονδρό. Κόβετε τη ζύμη με κουπάτ και τσερκάκια που χρησιμοποιούμε για τους κουραμπιέδες.
Αν επιλέξετε να τα αφήσετε να σκληρύνουν χωρίς ψήσιμο,δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με το πάχος,μόνο που θα τα αφήσετε πολλές ώρες για να γίνει αυτό.
Αν επιλέξετε να τα ψήσετε για να τελειώσετε γρήγορα, τότε σ’ ένα ταψάκι ,πάλι με λαδόκολλα,θ’ανάψετε τον φούρνο σας στους 120 βαθμούς για μια ώρα περίπου(ίσως και λίγο παραπάνω)και κάπου ενδιάμεσα θα τα γυρίσετε και ανάποδα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Προσωπικά προτείνω να μην τα ψήσετε.Είναι καλύτερα να στεγνώσουν φυσικά και ας θέλει τον χρόνο του.Με το ψήσιμο,αλλοιώνεται λίγο(ελάχιστα)το χρώμα του και επίσης λόγω της σόδας φουσκώνουν λιγάκι και ίσως να έχετε ρωγμές.
Τα μειονεκτήματα που σας είπα για τα ψήσιμο,είναι μηδαμινά αλλά αν θέλετε τα τέλεια λευκά και λεία στολίδια,επιλέξτε να μην τα ψήσετε!!


Tips: Μπορούμε να βάλουμε χρυσόσκονη ή λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να φτιάξουμε διαφορετικά στολίδια.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες του άρθρου είναι απο το http://lamproukam.blogspot.gr

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *