ΠΑΝΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Για ένα γλυκό πρωινό …

Υλικά: (για 12 περίπου πανκεικ διαμέτρου 10 εκατοστών)
1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2-1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα  (όσο πιο ώριμη τόσο καλύτερα)
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
ηλιέλαιο και ανάλατο βούτυρο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ, λιώστε την μπανάνα με ένα πιρούνι, ρίξτε μέσα τα αυγά, προσθέστε το γάλα, την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνετε το μείγμα της μπανάνας και το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι. Με μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζετε ένα αντικολλητικό  τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά λάδι για να καλύψουν όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ρίχνετε από το μείγμα ένα τέταρτο της κούπας περίπου για κάθε πανκεικ. Τηγανίζετε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές τρυπούλες στην επάνω πλευρά και η κάτω να πάρει ένα καφετί χρυσό χρώμα. Αναποδογυρίζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 1 με 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε βούτυρο και λάδι αν χρειαστεί μέχρι να ολοκληρώσετε το τηγάνισμα όλων των πανκεικ.


Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και αν θέλετε συνοδέψτε τα με μπανάνα και ζάχαρη άχνη.


Ακολούθησε μας στο google-plus-small και στο twitter-logo-small


Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *