ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ – CINNAMON ROLLS

Τα ρολάκια κανέλας είναι γλυκό που συναντάμε κυρίως στις χώρες της βόρειας Ευρώπης αλλά και της βόρειας Αμερικής.
Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και συνοδεία με τον απογευματινό καφέ.

Υλικά:
(για την ζύμη)
2 αυγά
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)

(για την γέμιση)
1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1/3 του φλιτζανιού βιτάμ λιωμένο

(για το γλάσο)
6 κουταλιές τις σούπας μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 του φλιτζανιού τυρί κρέμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
μια πρέζα αλάτι


Προετοιμασία:
Για να φτιάξουμε την ζύμη ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα ώστε να είναι χλιαρό και σε ένα μεγάλο μπολ το ρίχνουμε μέσα μαζί με την μαγιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η μαγιά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βιτάμ, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, φτιάχνοντας μια μπάλα.
Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας, γιαυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι.
Όταν η ζύμη έχει την επιθυμητή υφή, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο ώστε να φουσκώσει για μια ώρα περίπου.
Όταν έχει σχεδόν διπλασιαστεί, απλώνουμε μια λαδόκολλα και επάνω της ανοίγουμε την ζύμη σε διαστάσεις περίπου 55 x 40 εκατοστά.
Σε αυτό το σημείο βάζουμε τον φούρνο να προθερμαίνετε στους 200 βαθμούς.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύοντας την καστανή ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
Με το λιωμένο βιτάμ και ένα πινέλο αλείβουμε την ζύμη μας, και ρίχνουμε την ζάχαρη με την κανέλα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

 

 

Προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό από την μικρή πλευρά της ζύμης.
Στην συνέχεια κόβουμε σε φέτες των 4 εκατοστών, (περίπου 11 με 12 φέτες) και τις τοποθετούμε ξαπλωμένες σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε λαδώσει πρώτα.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-κάστανο χρώμα.
Όση ώρα ψήνονται ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά του γλάσου μέχρι να γίνουν μια αφράτη μάζα.
Βγάζοντας τα ρολάκια από τον φούρνο, περιχύνουμε με το γλάσο.

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *