ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ Ξ.ΚΑΡΠΟΥΣ

Γλυκός αλλά υγιεινός πειρασμός…

 

Υλικά:
20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
20 αμύγδαλα ή 10 καρύδια
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

 

Προετοιμασία:
Αρχικά βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπλεν μαρί για να λιώσει. Παίρνουμε τα δαμάσκηνα και τοποθετούμε στην θέση που βρίσκονταν το κουκούτσι τους, από ένα αμύγδαλο ή αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια, μισό καρύδι. Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα μας, ρίχνουμε στην σοκολάτα το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια σε ένα δίσκο βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τοποθετούμε ένα ένα τα δαμάσκηνα, στην λιωμένη σοκολάτα και από εκεί, τα ακουμπάμε στον δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί. όταν έχουμε τελειώσει και με τα είκοσι, τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Αν θέλουμε πριν βάλουμε στο ψυγείο μπορούμε να πασπαλίσουμε τα σοκολατάκια, με λίγο κακάο ή με τριματισμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *