ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εθνική και θρησκευτική εορτή η 25η Μαρτίου, αλλά και μια ευκαιρία για συγκέντρωση όλης της οικογένειας στο τραπέζι μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης παρέλασης.

Η παράδοση θέλει στο τραπέζι της 25ης να πρωταγωνιστεί ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά.
Η παράδοση αυτή ξεκίνησε τόσο για οικονομικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Φθηνό ψάρι που διατηρείτε εύκολα παστό.


 

Πως διαλέγουμε τον ιδανικό μπακαλιάρο;

Αρχικά το χρώμα του φιλέτου θα πρέπει να είναι λευκό, χωρίς πληγές ή θολούρα. Αν κιτρινίζει λίγο, πάει να πει πως δεν είναι τόσο φρέσκος ή δεν είχε σωστό πάστωμα.

Στα πλευρά πρέπει να έχει γκρίζες παράλληλες γραμμές, αν δεν έχει, πολύ απλά δεν είναι μπακαλιάρος, αλλά συνήθως κατώτερης ποιότητας σκυλόψαρο που το πουλούν ως μπακαλιάρο.

Όσο πιο παχιά η φέτα, τόσο καλύτερα. Θα έχει πιο αφράτη υφή όταν τον τρώμε.

Διατίθεται παστός σε φιλέτο, με ολόκληρη ράχη, αλλά και ξαρμυρισμένος κατεψυγμένος.


 

 

news-bakaliaros

news-skordalia

news-patatosalata

news-xalvas-gr

 

 

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *