ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε αυγά με λευκό τσόφλι.
Ειδικά στο κόκκινο χρώμα προσέξτε γιατί το χρώμα από παντζάρια μπορεί να λερώσει, αν πέσει σε ρούχα και υφάσματα.
Πριν βάλετε τα αυγά στην κατσαρόλα πλύνετε και σκουπίστε τα καλά, για να φύγουν τυχόν σκόνες και βρομιές που θα εμποδίσουν τα χρώματα να σταθεροποιηθούν.

 

Υλικά για κόκκινο χρώμα (από 6 έως 10 αυγά)
2 φλιτζάνια του τσαγιού βολβό παντζαριού κομμένος σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Υλικά για μπλε προς μοβ χρώμα (από 6 έως 10 αυγά)
2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο λάχανο κομμένο σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Υλικά για κίτρινο χρώμα (από 6 έως 10 αυγά)
5 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

 

Εκτέλεση για το κόκκινο χρώμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κομμένο βολβό του παντζαριού με το ξύδι και δυο φλιτζάνια του τσαγιού νερό να βράσουν. Μόλις πάρουν μια βράση και έχει χρωματιστεί το νερό από το παντζάρι, τα σουρώνουμε και ξαναρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με το ξύδι και τα αυγά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ώστε να καλύπτονται τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για όση περισσότερη ώρα θέλουμε. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιο σκούρο θα γίνει το χρώμα τους.

 

Εκτέλεση για το μπλε προς μοβ χρώμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κόκκινο λάχανο, το μηλόξυδο, το αλάτι τα αυγά καλύπτουμε με νερό και όλα μαζί τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα γίνετε στην κατσαρόλα για πιο έντονο χρώμα.

 

Εκτέλεση για το κίτρινο χρώμα
Βάζουμε τον κουρκουμά μαζί με 2 κουταλιές μηλόξυδο και 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου. Στην συνέχεια σουρώνουμε και ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το υγρό προσθέτουμε ακόμα μια κουταλιά μηλόξυδο, το αλάτι και τα αυγά (νερό αν χρειάζεται ώστε να καλύπτει τα αυγά) και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για ακόμα μισή ώρα.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *