ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μια γευστική και “ελαφριά” σαλάτα με βραστά κολοκυθάκια.

 


 

Υλικά:
6 μικρά κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο με λίγο αλάτι
½ κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό λεμόνι διατηρημένα, σάρκα και σπόρους απορρίπτονται, δέρμα ψιλοκομμένο
8 πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο

 


 

Προετοιμασία:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι να βράσει, και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 10 με 15 λεπτά μέχρι να πιρουνιάζονται εύκολα.

Στην διάρκεια που τα κολοκυθάκια βράζουν βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, το ξίδι, το λάδι και τις ελιές.

Καθαρίζουμε την φλούδα από το λεμόνι, βγάζουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν τα κολοκυθάκια έχουν βράσει, και όσο είναι ζεστά ακόμα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τον μαϊντανό και τον άνηθο που έχουμε ψιλοκόψει.

Ανακατεύουμε την σαλάτα με τα χέρια και προσθέτουμε λάδι ή ξύδι αν νομίζουμε ότι χρειάζεται.

 

 

Σχετικά άρθρα