ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE

Η διαφορά του Γιαπωνέζικου με το κανονικό cheesecake είναι ότι το Γιαπωνέζικο είναι πιο ελαφρύ, λιγότερο γλυκό, και η υφή του είναι τόσο ανάλαφρη, σχεδόν σαν αφρός.

 

Υλικά:
225 γραμμάρια τυρί κρεμμώδες (τύπου Φιλαδέλφεια)
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μαλακό
5 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ

 

Προετοιμασία:
Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του cheesecake μερικά μυστικά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αρχικά το τυρί, το γάλα το βούτυρο και τα αυγά θα πρέπει να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια ώρα πριν ξεκινήσουμε την συνταγή.
Όσον αφορά το τυρί, προσέχουμε να μην μεταφέρουμε τα υγρά που τυχόν έχει στην συσκευασία του. Αν γίνετε το στραγγίζουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Τα αυγά θα τα χωρίσουμε και θα χτυπήσουμε τα ασπράδια μαρέγκα. Η μαρέγκα πρέπει να είναι όσο πιο αφράτη γίνετε.
Αντί για κρέμα ταρτάρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό ξύδι, μισό κουταλάκι του γλυκού.
Το ψήσιμο γίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150 με 160 βαθμούς στον αέρα, έχοντας τοποθετήσει το cheesecake στην μεσαία σχάρα και στην κάτω σχάρα ένα ταψάκι με νερό μέσα, ώστε να μην ξεραθεί το κέικ και να μην σπάσει η επιφάνεια του.
Τέλος, όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε την θερμοκρασία του φούρνου και τον ανοίγουμε, χωρίς όμως να βγάλουμε το κέικ για τα επόμενα 15 λεπτά, ώστε να αρχίσει να κρυώνει σταδιακά.
Μετά τα 15 λεπτά το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 2 με 3 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.
Αν ακολουθήσετε αυτά τα μυστικά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει με το πιο ανάλαφρο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ…

 

 

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό, στο ένα τρίτο της περίπου. Όταν πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από την φωτιά και από πάνω τοποθετούμε ένα μεγάλο μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Στο μπολ ρίχνουμε το τυρί, το γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μισή ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τους κρόκους των αυγών, τον χυμό του λεμονιού, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα, μαζί με την κρέμα ταρτάρ ή λευκό ξύδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά και αργά με μια σπάτουλα, για να μην χαλάσει το αφράτεμα των ασπραδιών. Σε ένα στρογγυλό βαθύ ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών περίπου, στρώνουμε λαδόκολλα ή αν δεν έχετε στρογγυλό ταψί χρησιμοποιήστε 2 φόρμες για κέικ και αδειάστε μέσα το μείγμα. (Προτιμήστε αλουμινένιες και όχι σιλικόνης για την συγκεκριμένη συνταγή). Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς στην μεσαία σχάρα και στην κάτω σχάρα μην ξεχάσετε να βάλετε ένα ταψάκι με νερό ώστε να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία για το cheesecake και να μην ξεραθεί. Ψήστε για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό- καστανό χρώμα.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη, ή μαρμελάδα, ή ακόμα και σοκολατένια επικάλυψη αφού έχει κρυώσει πρώτα.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *