ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Υγιεινό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και ασβέστιο. Ιδανικό τόσο για χορτοφάγους όσο και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

 

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα τα οποία έχουμε μουλιάσει για τουλάχιστον 2 ώρες (αν τα αφήσετε να μουλιάσουν και ολόκληρο βράδυ ακόμα καλύτερα)

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (ιδανικά φιλτραρισμένο)

 


 

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα που έχουν μουλιάσει . Τα ξεφλουδίζουμε ώστε να έχουμε μόνο το λευκό τους τμήμα.

Τα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το νερό και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό ώσπου να λιώσουν εντελώς τα αμύγδαλα.

Στραγγίζουμε το μίγμα που έχει προκύψει με ένα τούλι ή σε μεγάλο σουρωτήρι και κρατάμε το υγρό που προκύπτει.

Το φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Tip: Για να δώσετε μια πιο γλυκιά νότα στο γάλα αμυγδάλου που θα φτιάξετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή χουρμάδες που επίσης θα έχετε μουλιάσει ή μια κουταλιά μέλι την ώρα που θα τα χτυπήσετε στον επεξεργαστή.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΠΟΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *