ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Υγιεινό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και ασβέστιο. Ιδανικό τόσο για χορτοφάγους όσο και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

 

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα τα οποία έχουμε μουλιάσει για τουλάχιστον 2 ώρες (αν τα αφήσετε να μουλιάσουν και ολόκληρο βράδυ ακόμα καλύτερα)

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (ιδανικά φιλτραρισμένο)

 

 

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα που έχουν μουλιάσει . Τα ξεφλουδίζουμε ώστε να έχουμε μόνο το λευκό τους τμήμα.

Τα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το νερό και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό ώσπου να λιώσουν εντελώς τα αμύγδαλα.

Στραγγίζουμε το μίγμα που έχει προκύψει με ένα τούλι ή σε μεγάλο σουρωτήρι και κρατάμε το υγρό που προκύπτει.


Το φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Tip: Για να δώσετε μια πιο γλυκιά νότα στο γάλα αμυγδάλου που θα φτιάξετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή χουρμάδες που επίσης θα έχετε μουλιάσει ή μια κουταλιά μέλι την ώρα που θα τα χτυπήσετε στον επεξεργαστή.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΠΟΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *