ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά:

2 μελιτζάνες, μέτριες

2 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά ή ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

3/4 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αυγά

1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ.τσ. σάλτσα μαρινάρα

μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα

ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτά μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφήνουμε για μισή περίπου ώρα τις μελιτζάνες να αποβάλλουν τα περιττά τους υγρά και τις ξεπλένουμε.

Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με 1 κ.γ. νερό και σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Πανάρουμε τις μελιτζάνες με τον εξής τρόπο. Βουτάμε τη μελιτζάνα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά με την παρμεζάνα.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις παναρισμένες μελιτζάνες σε αυτό, λίγες λίγες τη φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τον μαϊντανό και συνοδεύουμε με τη σάλτσα. Η σάλτσα μπορεί να είναι έτοιμη ή αν θέλουμε να τη φτιάξουμε η συνταγή είναι εδώ.

 

Σχετικά άρθρα