ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ NUTELLAS

Υλικά:

1/2 φλ.τσ. βούτυρο, λιωμένο

1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ.τσ. nutella

2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. αλάτι

100 γρ. σοκολάτα υγείας κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ.τσ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα, ψιλοκομμένα, ανάλατα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στο μεταξύ βάζουμε τη νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό μέχρι να ρευστοποιηθεί ή σε μπέν μαρί. Προσθέτουμε τη νουτέλα στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτή. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί από το μίγμα. Σε αυτή τη φάση δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.

Παίρνουμε 1μιση κ.σ. από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι, την τοποθετούμε στο ταψί και πιέζουμε λίγο ώστε να πάρει σχήμα. Επαναλαμβάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά.

Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και την λιώνουμε.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα ώστε να καλύψουμε τη μισή τους επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το φιστίκι και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Tip: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπισκότα σε βαζάκι αεροστεγώς κλεισμένα για περίπου 1 εβδομάδα.

 

 

Σχετικά άρθρα