Πάστα Φλώρα – Αφράτη

Αγαπημένη συνταγή για αφράτη πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα.


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σφηνάκι νερό
  • 2-3 κάψουλες βανίλια
  • μαρμελάδα φράουλα ( ή της αρεσκείας μας )

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα μείγμα το οποίο θυμίζει βρεγμένη άμμο.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι ώστε να προκύψει μια τριφτή ζύμη.

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα της ζύμης και τη στρώνουμε σε ταψί στρογγυλό που έχουμε καλύψει τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί.

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα από πάνω.

Παίρνουμε το άλλο μισό της ζύμης και φτιάχνουμε με αυτό κορδόνια που θα καλύψουμε με αυτά τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε την  σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, για 50-55 λεπτά περίπου.

Σχετικά άρθρα