ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Τα μπισκότα που μοσχοβολάνε λεμόνι και δενδρολίβανο! Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε!

 

Υλικά:

2 1/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλ.τσ. ζάχαρη και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα

2 κ.σ. δενδρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

3/4 κ.γ. αλάτι

ξύσμα απο 1 λεμόνι

370 γρ. βούτυρο

3/4 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο. το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα από το λεμόνι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μίγμα που να θυμίζει βρεγμένη άμμο.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την τυλίγουμε σε μπαστουνάκι μήκους περίπου 35 εκ. Τυλίγουμε το μπαστούνι με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε το μπαστούνι από το ψυγείο και το κόβουμε σε 8-9 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με την κρέμα γάλακτος και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σχετικά άρθρα