CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

Το γλυκό που αγαπήσαμε φέτος το καλοκαίρι. Cheesecake μαστιχάτο και αρωματικό. Κρέμα που αρωματίζεται με μαστίχα και σερβίρεται με σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο!!! Για τους λάτρεις του παγωτού καϊμάκι, απλά βάλτε το στην κατάψυξη και μαγέψτε τους!!!

 

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα (τύπου πτι-μπέρ)

1/2 πακέτο μαργαρίνη

250 γρ. τυρί κρέμα (τύπου μασκαρπόνε)

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. λικέρ μαστίχας

1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη

σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή τριαντάφυλλο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε ένα μπρίκι και το αφήνουμε να λιώσει.

Βάζουμε τμηματικά τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να θρυμματιστούν.

Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ενα μπολ και περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα μίγμα που θυμίζει βρεγμένη άμμο. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι και το πατάμε καλά για να σταθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Επεξεργαζόμαστε το μίγμα με το μίξερ ώστε να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε την επεξεργασία του μίγματος. Προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε την επεξεργασία. Δοκιμάζουμε την κρέμα αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη ή λικέρ.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Αφού σφίξει η κρέμα προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού στην επιφάνεια του γλυκού και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Tip: Βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη για μια πιο δροσερή και “παγωτένια” αίσθηση!

Σχετικά άρθρα