ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μια παραλλαγή του κλασσικού μωσαϊκού σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με φράουλα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα συνοδέψει ιδανικά τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.

 

Υλικα:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα ή digestive
1 συσκευασία κουβερτούρας 125γρ
1 φλ.τ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ.τ.τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
4 κ.τ.σούπας βιτάμ
2 κ.τ.σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα


 

Προετοιμασία:

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και σε μια μικρή κατσαρόλα την τοποθετούμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε σιγανή φωτιά για να ζεσταθούν, χωρίς όμως να βράσουν.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Μόλις είναι έτοιμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια και μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και την μαρμελάδα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε μορφή καραμέλας, φροντίζοντας να έχουν κλείσει πολύ καλά οι άκρες του.
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *