ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Το σνακ που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι. Εύκολο, γρήγορο με 4 βασικά υλικά μόνο, σε μισή ώρα στο πιάτο σας. Σπιτικά κριτσίνια παρμεζάνας με πάπρικα.

 

Υλικά:

240 γρ. έτοιμη λεπτή ζύμη για πίτσα
1 κρόκο αυγού
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα.
1 κ.τ.γλυκού πάπρικα

 

Προετοιμασία:

Σε ένα αντικολλητικό χαρτί αδειάζουμε την ζύμη της πίτσας , αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει και με την βοήθεια ενός πλάστη την πλάθουμε σε ένα τετράγωνο 24-25 εκατοστών περίπου.

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού μαζί με μια κουταλιά του γλυκού νερό και στην συνέχεια αλείβουμε την ζύμη της πίτσας και περιχύνουμε το τριμμένο τυρί και την πάπρικα να καλύψουν καλά, όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Με τα δάχτυλα και με απαλές κινήσεις πιέζουμε το τυρί επάνω στην ζύμη να κάτσει καλά.
Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες του ενός εκατοστού περίπου. Υπολογίστε να βγουν περίπου 24 λωρίδες.


Όπως είναι κομμένες οι λωρίδες μας, με τα χέρια , στρίβουμε από δυο φορές κάθε άκρη της λωρίδας. Δυο στο επάνω μέρος, δυο στο κάτω.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 16 με 18 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

 

 

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *