ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κρεμμυδόπιτα από το νησί της Μυκόνου.

Μια συνταγή από το 9ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» , Σίφνος 2015.

 

Υλικά:

Για το φύλλο:

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.τσ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
λίγη ξερή μαγιά
χλιαρό νερό, όσο πάρει

Για τη γέμιση:

1 κιλό άσπρο ανάλατο τυρί
4 αυγά
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου

 

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά έτσι ώστε να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο θα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ανακατεύουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση σε μια λεκάνη.

Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στη μέση. Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα.


Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι και προσθέτουμε τη γέμιση που φτιάξαμε. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κόβουμε την πίτα σε τετραγωνάκια. Τρυπάμε τα κομμάτια της πίτας με πιρούνι και αλείφουμε με λίγο λάδι και βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου (πάνω-κάτω), για περίπου 1 ώρα ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *