Ατομικά ψωμάκια – Εύκολα και γρήγορα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ατομικό ψωμί που θα μοσχοβολήσει την κουζίνα σας.


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη, προσθέτουμε τη μπύρα, το αλάτι και το μυρωδικό που θα διαλέξουμε και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια ζύμη η οποία θα είναι κολλώδης.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.

Στο μεταξύ ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τον αφήνουμε να κάψει.

Αλείφουμε με λάδι τις ειδικές φορμούλες για cupcakes.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης που το πλάθουμε σε μπαλίτσα και το τοποθετούμε στην φορμούλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τη υπόλοιπη ζύμη.

Αν χρειαστεί αλείφουμε ξανά τα χέρια μας με λάδι, είναι ένα μυστικό ώστε να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας αλλά και για να πάρει χρώμα το ψωμί καθώς ψήνεται.

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν κόρα.

Tip: Αντί για μυρωδικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελιές ή φέτα ή διάφορους ξηρούς καρπούς!!!

Σχετικά άρθρα