Τούρτα καραμέλα, σαντιγύ και σοκολάτα ganache

Υλικά:

3-3,5 διπλά πακέτα σαβαγιάρ
2 ζαχαρούχα γάλατα
2 συσκευασίες φυτική σαντιγί
250 γρμ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
250 γρμ κουβερτούρα γάλακτος
μισή κούπα κακάο
Λίγο κονιάκ ή baileys ή αν δε θέλουμε αλκοόλ, γάλα


 


 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα 2 ζαχαρούχα γάλατα σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει και κλείνουμε το καπάκι. Έχουμε αφαιρέσει τις ετικέτες πριν και τα τοποθετούμε όπως είναι συσκευασμένα. Τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες. Η γεύση και η υφή τους θα είναι πανομοιότυπη με αυτή της καραμέλας.

Χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί τη μία συσκευασία φυτικής σαντιγίς, προσθέτοντας το κακάο. Την βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε χτυπώντας την δεύτερη συσκευασία την οποία επίσης βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα κατσαρολάκι φτάνουμε μέχρι το σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα γάλακτος που έχουμε τοποθετήσει σε κομμάτια μέσα σε κάποιο μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα όμορφο, ομοιογενές, γυαλιστερό μίγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτάμε ελαφρώς τα savoyar στο αλκοολούχο ποτό που έχουμε και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στον πάτο φόρμας για κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο. Επάνω ρίχνουμε την καραμέλα. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση νοτισμένων με αλκοόλ ή γάλα σαβαγιάρ και πάνω στρώνουμε την σοκολατένια σαντιγί. Ακολουθεί τρίτη στρώση σαβαγιάρ και η λευκή σαντιγί και τέλος μια ακόμα στρώση σαβαγιάρ και η σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Διακοσμούμε κατά βούληση και διατηρούμε την τούρτα μας στο ψυγείο.

 

Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.

 

Σχετικά άρθρα