ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ομελέτα φούρνου

Απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή ομελέτας στο φούρνο με πατάτες που γίνεται ένα χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια! Αν καταφέρετε να σας περισσέψει ένα κομμάτι, την επόμενη μέρα θα είναι το τέλειο πρωινό!


 

Υλικά:

8 αυγά

3 πατάτες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι


 

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πατάτες. Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τις τηγανίζουμε. Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το καυτό λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Στο μεταξύ σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σε αυτά την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε καλά τα υλικά μας με το σύρμα ή με το μιξεράκι και περιχύνουμε με το μίγμα που θα προκύψει τις πατάτες.

Βάζουμε το πυρέξ μας σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει χρώμα.

Tip: Αυτή είναι μια απλή εκδοχή της ομελέτας, φυσικά μπορείτε να προσθέσετε εκτός από πατάτες, κρεμμύδια σε ροδέλες, πιπεριές ή κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας! Καλή σας όρεξη!

 

Σχετικά άρθρα